В списъка с необходими документи за кандидатстване за карта AXI има само 1 точка – валиден документ за самоличност.  В случай че не си гражданин на Р. България, но си временно пребиваващ, за целите на разглеждане на заявката ти за кредит ще е необходимо да се предостави както картата за пребиваване на територията на Р. България, така и копие от документа ти за самоличност, от държавата, чийто гражданин си (паспорт, например).

Как и кога получаваме копие от твоите необходими документи?

След като получим твоята заявка за кандидатстване за кредитна карта AXI, ние ще се свържем с теб, за да попълним заедно апликационната форма в нашата скоринг система. На този етап ще са ни нужни единствено данните от твоят документ за самоличност. Освен тях, ще трябва да ни предоставиш и телефон за връзка с лице за контакт. Това е твой близък, който може да потвърди някои от обстоятелствата, които си ни предоставил като информация.
Копие от документа ти за самоличност ще ни е нужно едва когато бъдеш одобрен за кредитна карта AXI. Ще ти изпратим готовата пластика до посочен от теб адрес с куриер, заедно с всички необходими документи, които трябва да разпишеш. За нас ще трябва да върнеш 1 екземляр от документите и копие от документа ти за самоличност.

Има ли някакви други необходими документи, които трябва да подготвиш?

В общия случай - не. Всички задължителни изисквания, на които трябва да отговаряш, за да получиш карта AXI, ние проверяваме чрез данните от документа ти за самоличност. От рождената ти дата доказваме, че отговаряш на изискването да си на поне 21 години. Чрез справка по ЕГН в ЦКР и НОИ доказваме останалите задължителни изисквания - да нямаш лошо кредитно минало и да си нает по трудов договор с минимален осигурителен доход над 600 лева.

Постарали сме се да минимизираме необходимите документи при кандидатстване за карта AXI, защото не искаме да те затрудняваме по никакъв начин. Ние не сме банкова институция и за разлика от такава, се опитваме да предложим бърза, удобна и качествена услуга, която ти пести време и усилия на всеки етап.