Преиздаване на кредитна карта AXI може да се заяви при следните ситуации:

  • Изгубен или забравен ПИН код
  • Изгубена или открадната пластика (карта)
  • Изтичане на валидността на пластиката

В някои случаи преиздаване на кредитна карта AXI може да се направи за наша сметка, в други - за твоя.

При изтичане на валидността на пластиката картата, преиздаването ще бъде за наша сметка.

В случаите, в които картата ти е изгубена, открадната или блокирана, поради грешно въведен ПИН, ще бъде преиздадена и изпратена за твоя сметка след предварителна писмена молба от твоя страна.

Как можеш да си спестиш част от тези неприятни ситуации?

Много често може да се спестят подобни неприятни ситуации, които ни костват нерви и пари. По отношение на ПИН-кога например, би могъл избереш цифри, които означават нещо за теб. Дали ще са рождени дати, любими числа, важна дата, регистрационен номер на автомобил - избери 4 цифри, които означават нещо само за теб. В никакъв случай, че записвай ПИН кода си на хартия и не го съхранявай в портфейла си, при кредтината си карта. Така би улеснил в пъти крадците например.

Това автоматично препраща към втората причина за преиздаване на кредитна карта AXI - кражба или загуба. В случай на което и да е от двете, веднага влез в потребителския си профил и блокирай всички действия, които могат да се извършват с твоята карта. След това изпрати съобщение или се обади, за да докладваш, че картата ти е загубена или открадната.

При третата причина за преиздаване, няма нужда да предприемаш каквито и да било действия. Ние водим регистър на издадените карти и при изтичане на валидността на пластиката ти, автоматично ще преиздадем нова. Наш служител ще се свърже с теб, за да ти напомни, че предстои подмяна на картата и ще уточните на какъв адрес да ти бъде доставена безплатно.