Кандидатстване след отказ

Имаш право на кандидатстване след отказ за кредитна карта AXI, но трябва да е минал определен срок. Може да кандидатстваш отново след 3 месеца, ако има промяна в твоя финансов или кредитен статус.

Как се взима решение кой кандидат да бъде одобрен и кой - отхвърлен?

Имай предвид, че решението дали да бъдеш одобрен или отхвърлен при кандидатстване за кредитна карта AXI се взима автоматично, чрез специализиран софтуер. Цялата процедура по кандидатстване е описана тук: www.axi-card.bg/help/kandidatstvane/kreditna-karta-axi-kandidatstvane.

Накратко, заедно с наш служител ще попълните заявление за кандидатстване в нашата скоринг система. Не се притеснявай, цялата процедура по кандидатстване се случва онлайн и по телефона. Нашият служител ще въведе в системата ни данните, които ти му продиктуваш. След извършване на съответните проверки за кредитоспособност, софтуерът генерира оценка. От нея става ясно както дали си одобрен, така и за какъв кредитен лимит.

Има ли промяна в процедурата по кандидатстване след отказ?

При кандидатстване след отказ няма никаква промяна в процедурата или политиката на кандидатстване. Ние пазим данни за лицата, кандидатствали за карта AXI, получили отказ. Ако в този период от 3 месеца си променил обстоятелството, довело до отказа, вероятно ще получиш одобрение.

Какви може да са причините да получа отказ?

Причината да получиш отказ за издаване на кредитна карта AXI могат да бъдат неотговаряне на някое от изискванията към кандидатите:

  • да имаш навършени 21 години
  • да имаш добра кредитна история
  • да си нает по трудов договор
  • да имаш минимален осигурителен доход 600 лева.

Всички тези обстоятелства ще проверим през системите на Централния кредитен регистър, НАП и НОИ. Ако фигурираш като неизряден длъжник в ЦКР, няма как да скриеш това обстоятелство. Въпреки, че не изискваме да ни предоставяш копие от Трудовия си договор, ние можем да видим дали имаш регулярни осигурителни вноски, което ще докаже последните 2 изисквания.