Ако установиш, че имаш неправомерно блокирана карта AXI Card, свържи се с нас на телефон 0700 20 424 /съобразно тарифния ти план/ и ние ще ти предоставим нужната информация. При потвърждение, че сигурността на картата не е застрашена, веднага ще разблокираме пластиката и ще можеш спокойно да я ползваш. С AXI CARD услугите по блокиране и деблокиране на карта не са платени, така че подобна ситуация няма да ти коства нищо.

Причините да бъде блокирана карта са много. Една от най-тривиалните е въведен многократно грешен ПИН. Колкото и да е неприятно картата ти да бъде спряна заради грешен ПИН, помисли от позитивната страна. Това са просто съображения за сигурност. Всяка кредитна карта може да стане обект на кражба или злоупотреба. Подобни мерки повишават сигурността на парите ти.

Друга причина да блокираме карта е задържане на картата от банкомат. В този случай бихме получили информация от теб самия. Не се колебай да се обадиш, за да блокираме картата ти. Услугата е безплатна, но може да ти спести доста пари.

Блокирана карта може да поискаш и в случай на кражба или загуба на пластиката и др.

Не забравяй, че сигурността на средствата ти е винаги най-важна. Да, неприятно е да не можеш да разчиташ на парите в твоята карта AXI незабавно, в мига, в който са ти потрябвали, но ако има някакви съмнения за сигурността на пластиката, трябва да я блокираме.

Ти самият можеш да блокираш и деблокираш своята карта AXI през своя потребителски профил. Влез в клиентския си профил и в главното меню AXI CARD. В подменю УПРАВЛЕНИЕ НА КАРТАТА ще откриеш опции да блокираш разнообразни операции, които можеш да извършваш с твоята кредитна карта. Блокирай една или повече, според възникналите причини. Не се притеснявай, винаги можеш да ги деблокираш.