Забравен ПИН код е една от най-честите причини за блокиране на кредитни карти. Макар да е неприятено да не можеш да разполагаш със средствата си когато ти трябват, от съображения за сигурност е най-добре  временно да се блокира пластиката.

При въведен 3 пъти грешен ПИН, твоята кредитна карта AXI ще бъде блокирана автоматично. След това картата ще трябва да бъде преиздадена. Няма как да деблокираме кредитна карта AXI, когато причината за блокирането й е бил забравен ПИН код.

В такава ситуация, трябва да се свържеш с нас на телефон 0700 20 424 /съобразно тарифния ти план/ и ние ще ти дадем информация за процедурата по преиздаване на кредитната ти карта.

За да си спестиш неприятностите с блокиране и преиздаване на твоята кредитна карта AXI, можеш да следваш няколко прости съвети.

Още с активирането на своята кредитна карта, смени ПИН кода, който ти е генериран автоматично с издаването й. От една страна, това повишава сигурността й значително. От друга страна, генерираният автоматично ПИН код не означава нищо за теб и лесно можеш да го забравиш.

Избери код, който означава нещо за теб. Независимо дали е част от единния ти граждански номер, твоят или на твой близък, рождена дата, някаква друга важна дата или друго, избери 4 цифри, които означават нещо за теб.Така ще ги запомниш лесно и няма да стигаш до процедурата с блокиране и преиздаване на картата.

Никога не записвай своя ПИН код на листче и никога не го носи заедно с твоята кредитна карта AXI. Ако не спазваш това правило, рискуваш недобронамерени хора да откраднат парите ти. В случай, че ти откраднат портфейла, заедно с пластиката, крадците ще се сдобият и с ПИН кода ти, което ги улеснява значително за усвояване на средствата.