Да направиш смяна на парола за достъп до потребителския си профил в нашия сайт, можеш сам, във всеки удобен за теб момент.

Единият вариант да направиш това е като отидеш в подменю Парола в меню Моя профил и  попълниш следните полета: Нова парола; Потвърди нова парола; Текуща парола.

Не забравяй, че трябва да се съобразиш с изискванията за дължина и съдържание на паролата. Новата ти парола трабва да има дължина минимум 8 символа, които да включват главна, малка буква, цифра и специален знак. Изключително важно е да подбереш надеждна парола и тя да е различна за всеки профил. Добра практика е да актуализираш паролата си редовно.

Следвай тези съвети, за да създадеш надеждна парола и да я поддържаш сигурна:

  • Използвай дълга парола, състояща се от букви, цифри и символи;
  • Не използвай за парола потребителското си име;
  • Не използвай често използвани пароли, които могат да се отгатнат;
  • Ако запаметяваш паролите в браузъра, това трябва да бъде само на личния ти домашен компютър и то при положение, че компютъра се ползва само от теб.
  • Пример за защитена парола: Kokiche143!

Друг случай, в който можеш да направиш смяна на парола за твоя потребителски профил, е през линка за забравена парола в страницата за вход. Достатъчно е да кликнеш върху текста "Забравена парола" и да следваш стъпките. Ще получиш email с линк за възстановяване на паролата, който има срок на валидност от 1 денонощие. Кликни върху линка и на страницата, към която ше бъдеш препратен поискай SMS код за потвърждение.

Кодът ще получиш на мобилния телефон, посочен в договора ти за кредит. Въведи го в полето на сайта и след това попълни и потвърди новата си парола.

И в двата случая, има изискване за паролата, с които трябва да се съобразиш. Помисли за парола, която хем да спазва изискванията за трудност да бъде отгатната, хем да означава нещо за теб. Така няма да в забравяш.