Можеш да добавиш своята кредитна карта AXI Card в Google Pay™ като посетиш pay.google.com. Преди това се увери, че си логнат в своя google профил.
1. Влез в страницата Начини на плащане в google профила си.
2. Кликни върху Добавяне на начин на плащане.
3. В отворения прозорец въведи данните за картата си. Започни с 16-цифрения номер на картата, след това данните за валидност и CVC код. Името и адресът ти трябва да са въведени автоматично от данните за настройка на профила ти. Най-отдолу можеш да дадеш име на въведеното платежно средство, в случая – AXI Card. Ако не желаеш, можеш да не даваш име на картата. В този случай ще виждаш последните 4 цифри от нейния номер. 
 

Възможно е да ти бъде поискано потвърждение на начина на плащане. Това обикновено е свързано с настройки за сигурност на издателя на картата. Ще имаш възможност да избереш различни начини да ти бъде изпратен код за потвърждение. Избери най-удобния за теб, след което въведи получения код в Google Pay™.
 

Трябва ли отново да добавям начините си на плащане занапред?
Не. Всички кредитни и дебитни карти или други начини на плащане, добавени в Google Pay™, автоматично ще се показват на различните устройства, които използваш. Ако си използвал даден начин на плащане за покупка на продукт или услуга на Google (например приложение или филм в Google Play или място в хранилището за Google Диск), ще видиш и този начин на плащане в Google Pay™, без да си го добавял.
 

Задаване или промяна на основен начин на плащане.
Първата карта, която добавиш като начин за плащане в Google Pay™ се превръща в твое основно платежно средство през системата. Когато плащаш с Google Pay™ в магазин, този начин на плащане се таксува автоматично. В случай, че имаш повече от една регистрирана карта, можеш да промениш основното си средство за плащане. За целта влез в приложението Google Pay™ в телефона си. С приплъзване наляво намери картата, която искаш да направиш свое основно средство за плащане. Докосни „Make default” (направи основен начин на плащане).
 

Плащане по друг начин
Можеш да плащаш и с други карти, които не са зададени като основни. 
 

Плащане с друга карта в магазини
1. Отвори приложението Google Pay™.
2. В горната част при картата си прокарай пръст наляво, докато намериш тази, която искаш да използваш.
3. Задръж задната част на телефона си до терминала за плащане.
4. Ако получиш подкана, избери „Кредитна“ независимо от типа на картата.
5. При трансакции с дебитни карти, може да се наложи да въведеш ПИН кода си. Използвай този, който е зададен от издателя.
 

Редактиране на начин на плащане
Можеш да редактираш или премахваш всеки добавен начин на плащане. За целта отвори pay.google.com и посети секция Начини на плащане. Избери картата, която искаш да промениш или премахнеш. Натисни Редактиране. Промени датата на валидност, кода за проверка, името на титуляра на банковата сметка и адреса. Ако искаш да премахнеш платежното средство, вместо Редактиране, натисни Премахване.