Подкастите за инвестиране, които да слушаш

Знаеш ли какво е подкаст? Това е асинхронно радиопредаване, излъчвано по Интернет. Подкастовете са аудио- или видео файлове, достъпни за автоматично сваляне от Интернет. Потребителите имат избор да ги слушат (или гледат за видео) на компютър или на плейър (MP3 player). Това позволява подкастите да се слушат по всяко време. Удобството на този формат допринася за неговата все по-голяма популярност.

Подкаст се появява като дефиниция за пръв път през 2006 г.

За създаване на подкаст не е нужно скъпо оборудване. Необходим е добър микрофон и възможност за „качване“ на записа в интернет пространството. Подкастът може да има един или повече водещи.

Всеки човек с мислене за пари, включително всички предприемачи, трябва да имат за цел да разберат личните финанси и да анализират различни инвестиции. Хората, които са по-добре запознати с парите и инвестициите, обикновено имат така нареченото по-добро финансово здраве и жънат успех в своите бизнес начинания.

Може би вече знаеш, но кредитна карта AXI Card е платежен инструмент, който ще ти помогне изключително много да подобриш кредитната си история и да си финансово стабилен потребител. Разбира се - трябва да използваш разумно кредитния инструмент.

Освен да използваш кредитни карти и да градиш кредитна история обаче, трябва да предприемеш и други действия, за да подобриш финансовата си култура и компетенциите си в инвестирането.

Слушането на подкасти е един от най-популярните и модерни начини за постигане на по-голямо разбиране относно парите, бизнеса и инвестициите. Вместо да четеш безброй ръководства и блогове онлайн, можеш да слушаш подкаст във всекидневното си пътуване или да го включиш във фонов режим, докато приготвяш вечеря за семейството си.

Поглъщайки информацията, обсъждана от финансови и инвестиращи експерти в подкасти, ти естествено ще си по-наясно със собствения си избор за инвестиции. Тези експерти не само дават съвети, те говорят за грешки, които трябва да избягваш и как да подобрип себе си и инвестиционното си портфолио.

Има стотици подкасти, от които можеш да избираш, но в днешната статия в блога на кредитна карта AXI сме селектирали само няколко инвестиционни подкаста, които е добре да слушаш:

The White Coat Investor Podcast от Джон Дейл

Джон Дейл е сертифициран лекар за спешна помощ с повече от десетилетие практика. Дейл е домакин на подкаста на White Cove Investor, който обсъжда различни теми за създаване на богатство във всеки епизод. Първоначално подкастът започва, когато Дейл заявява, че му е „лошо от финансови специалисти“ и иска да покаже знанията си на другите, за да не се налага да преминават през същото като него самия.

Invest Like the Best (Инвестирай като най-добрите) от Шон О’Шонеси

Фокусиран върху парите и инвестициите, Шон О’Шонеси говори за всички акции, криптовалути и валута, инвестирайки в своя подкаст Invest Like the Best. Ако искаш да научиш повече задълбочени знания за инвестирането, това може да е добра опция за теб. Той също така, интервюира гостите в неговия подкаст, което е чудесен начин да получиш по-ясна и безпристрастна представа за различните инвестиционни стратегии, както и за различните възможности на хората за инвестиции като цяло.

The College Investor на Робърт Фарингтън

Всички млади инвеститори ще харесат този подкаст. Покривайки всички основи на инвестирането, The College Investor предлага практични и приложими решения за всякакви предизвикателства, пред които е изправен инвеститорът. Дори ако никога преди не си обмислял да инвестираш, Робърт Фарингтън може да ти помогне да инвестираш в бъдещето си. Подкастът е страхотен вариант за начинаещи и разглежда всичко, което трябва да знаеш, включително как да си добър сферата на недвижимите имоти.

Listen, Money Matters (Слушай, парите имат значение) на Андрю Фийберт

Андрю Фийберт и неговият ко-водещ използват хумористични закачки, за да си говорят за пари, финанси и инвестиции по време на своя подкаст Listen, Money Matters (Слушай, парите имат значение). Домакините често отварят бира и се шегуват, когато обсъждат пари и инвестиции, включително „как да станеш печеливш човек“. Това е лесен за слушане подкаст за всеки инвеститор, който не обича да приема своите финанси или инвестиции твърде сериозно.

The Property Talk от RWinvest Consultants

Сравнително нов подкаст, The Property Talk, е посветен на инвеститорите с недвижими имоти, които се интересуват от британския пазар на имоти. И все пак, има какво да се научи, дори да искаш да се развиваш по нашите географски ширини. Подкастът често сменя хостовете и включва двама консултанти по недвижими имоти, докато те обсъждат теми около инвестирането. Подкастът е много информативен и чудесен за всяко ниво инвеститор, дори ако тепърва започваш.

Journey to Launch (Пътешествие до стартиране) от Джамила Суфрант

Посветен да помага на хората да стартират своята финансова независимост, подкастът „Пътешествие до стартиране“, организиран от Джамила Суфрант, обсъжда всички неща, свързани с парите. Суфрант е здраво стъпила на земята и често описва как тя и съпругът й са спестили над 150 000 долара за две години и са ги инвестирали. Подкастът включва гости от всички сфери на икономиката и има за цел да помогне на хората да се възползват максимално от спестяванията си.

Звучи интересно, нали? Инвестирай във финансовото си образование, за да спечелиш. Не допускай моментна липса на финансови средства или затруднения, да повлияят на бъдещето ти. Ако пък имаш нужда от верен финансов помощник, заложи на кредитна карта AXI.