Какво четат днешните предприемачи?

Предприемачите може и трудно да намерят време за четене на книги, но знаят, че това си струва усилията. Виж различните гледни точки и нови идеи, с които да помогнеш на настоящия или бъдещия си бизнес да премине към следващо ниво.

Всички книги в следващия кратък, но полезен списък са препоръчани от успешни предприемачи. Вижте кои са ценните четива за бизнеса:

“Тайните на Sand Hill Road: рисков капитал и как да го получим”

Фредерик Керест е съосновател на Okta, бързо развиваща се софтуерна компания с пазарна стойност от 15 милиарда долара. Въпреки натоварения си график, предприемачът намира време да чете. Една от любимите му книги е написана от Скот Купор, управляващ партньор в Andreessen Horowitz. „Много малко хора познават рисковия капитал по-добре от него“, казва Керест. „В своята книга Скот споделя ценна информация от Sand Hill Road на Силициевата долина - какво биха казали капиталистите при затворени врати - за рисковия капитал, за твоя бизнес, както и как и къде решават да инвестират на първо място."

“Мислене в залози: как да взимаме по-интелигентни решения, когато нямаме всички факти”

През последните десет години Брад Брукс е превърнал TigerConnect в топ доставчик на софтуер за сътрудничество за здравната индустрия. Той е събрал повече от 100 милиона долара. "Книгата, която прочетох миналата година и наскоро препоръчах на моята компания, е “Мислене в залози“ от Ани Дюк", казва Брукс. "Ани е покер играч от световна класа и пише как принципът на вероятностите в покера е приложим в бизнеса и живота. Бизнесът представлява поредица от залози, които са неуспешни по-често , отколкото бихме искали. Важно е да настроиш мисленето си, за да разбереш това понятие за вероятност и да разпределиш правилно залозите си, когато коефициентите са в твоя полза."

”Мисли като основател: Как да преодолеем предсказуемите кризи на растеж”

Дираж Пандей е съосновател и главен изпълнителен директор на Nutanix - софтуерна компания. Една от любимите му книги е The Founder's Mentality, която е на двама партньори от Bain & Company. „Една от статистиките в книгата беше как през последните 15 години фирмите, ръководени от основатели, се представиха 3.1 пъти по-добре на S&P 500“, каза той. „Успешните основатели имат „мисия на бунтовниците“ през целия растеж на своята компания, поддържайки манталитета, който имат като малка компания. Вярвам, че всеки служител е „основателят“ на собствената си мисия. Поради тази причина, ние от Nutanix възприехме начина на мислене и действие на The Founder. “

”Мултипликатори, преработени и актуализирани: Как най-добрите лидери правят всички по-умни”

Ерика Маки, която е съосновател и главен изпълнителен директор на MyVillage (стартиращ дом за отглеждане на деца), е събрала над 250 милиона долара рисков капитал през кариерата си. „Мултипликаторите от книгaтa на Лиз Вайсман са базирани на интервюта на стотици ръководители и членове на екипи“, казва Маки. „Изводът: Повечето организации са свръх управлявани, но недостатъчно ръководени. Мултипликаторите са гениални производители. Те правят всички около тях по-умни и по-способни. Прочитането на книгата ми напомни, че работата на мениджъра е да събере правилните хора в среда, която освобождава най-доброто мислене на всеки - и след това да се оттегли и да им позволи да го направят!"

”Наръчник за бърз растеж: Как да изградиш стартъп от 10 до 10 000 души”

Тим Сзето, основател и изпълнителен директор на Nanoport.io (компания за мобилни устройства), получава голяма полза от "Наръчника за висок растеж."

„Това е ръководство за предприемачи, които сериозно се занимават с изграждането на рисков бизнес” - казва той. „Това не е корица за четене, а удобен наръчник, който трябва да имате под ръка, преди да се изправите с всяко предизвикателство в една компания - от проблеми с борда, до напомня за нещата, които трябва да правите или да не правите. "

Докато си избираш коя да е следващата книга, която ще прочетеш - запознай се и с предимствата на кредитна карта AXI Card.