Бизнес книгите, които помагат за изграждане на мултимилионна компания

Няма съмнение, че няма по-добър начин да се научиш как да стартираш и развиеш бизнес, отколкото практическия подход.

В същото време, има много мъдрост в приемането на съвети от други, които вече са преминали през школата на тежките удари. Дали директно да приемаш съвети или просто да четеш подобно напътствия в статии и книги.

Книгите са чудесен достъпен начин да получиш този ценен съвет и не липсват невероятни професионалисти, които споделят това, което знаят чрез написаните думи. Това са заглавията, които се считат за задължителни, ако сериозно се занимаваш с предприемачески успех, лидерство и създаване на компания:

1. Формулата за ускоряване на продажбите: Използване на данни, технологии и входящи продажби за преминаване от 0 до 100 милиона долара (Марк Роберж)

Това е историята за това как Hubspot достигна до продажби от 100 милиона долара годишно за осем години.

2. Позициониране: Битката за ума ви (Ал Рийс и Джак Траут)

Класика за PR и маркетинг, за това как да се разграничиш, да накараш клиентите да мислят за теб и да останеш в съзнанието им.

3. Екстремна собственост: Как американските военноморски тюлени водят и печелят (Jocko Willink и Leif Babin)

Това обобщава идеите за висше ръководство, на които SEALs разчитат в реална битка и показва как да ги приложиш в твоята компания. Полезно е за насърчаване на личната отговорност и кара всички служители да мислят, сякаш са собственик на бизнеса.

4. Управление с висока производителност (Андрю Гроув)

Класика от бившия главен изпълнителен директор на Intel, една от първите организации, които по същество поставиха основа под това, което сега познаваме като управление на свръхрастежа. Тази книга очертава възгледите на Grove за изграждането на бизнес, включително как да мотивираме и изградим екипи.

5. Измерете какво е важно: OKR: Простата идея, която стимулира 10-кратен растеж (John Doerr)

Doerr надгражда идеите на Grove. Тази книга описва подробно неговата рамка, която използва цели и ключови резултати (OKR). Концепцията OKR е това, което подхранва 10-кратната политика на растеж на Силициевата долина.

6. Предимството: Защо организационното здраве превъзхожда всичко останало в бизнеса (Патрик Lencioni)

Изследва корпоративната култура и корпоративното здраве. Тази книга твърди, че организационното здраве е основно конкурентно предимство и показва как да го постигнеш.

7. Зад облака: неизказаната история за това как Salesforce.com преминава от идея към компания за милиарди долари и революционизира индустрията (Марк Бениоф)

Историята за това как Бениоф изгради Salesforce. Този текст предлага над 100 „пиеси“ (стратегии), които разглеждат как да управляваш свръхрастежа, разделен на всеки сектор на организацията.

8. Успех на клиентите: Как иновативните компании намаляват притока и нарастват периодичните приходи (Ник Мехта, Дан Стайнман и Линкълн Мърфи)

Основната книга за това как да зарадваш съществуващите клиенти, да ги поддържаш щастливи и да ги накараш да са лоялни, специално за всеки в SaaS.

9. Треньор за трилион долари: Ръководството за игра на Бил Кембъл от Силициевата долина (Ерик Шмид, Джонатан Розенберг и Алън Ийгъл)

Очертава водещите принципи, преподавани от треньора за трилион долари Бил Кембъл, който съветва визионери като Стив Джобс и Лари Пейдж.

10. Предвидими приходи: Превърни бизнеса си в машина за продажби с най-добрите практики на Salesforce.com от 100 милиона долара (Арън Рос и Мерилоу Тайлър)

Считана за „Библията“ за генериране на потенциални клиенти за продажби, тази книга обяснява процеса на продажби, който Salesforce.com се превърна в индустриален гигант.

11. Как ръководят успешните хора (Джон К. Максуел)

Страхотно, кратко, мощно и просто четиво, което описва петте нива на лидерство.

12. Стекът за иновации: Изграждане на непобедим бизнес, една луда идея в даден момент (Джим Маккелви)

Твоят наръчник за това как да продължиш да правиш иновации и да предлагаш нови продукти.

13. Наръчник на копирайтъра: Ръководство стъпка по стъпка за писане на копи, което се продава (Robert W. Bly)

Признат за най-добрия копирайтър в САЩ, Bly показва набор от техники за добра комуникация в реклами, пощенски съобщения и други, така че хората всъщност купуват това, което продаваш.

14. Компютърна защита, управлявана от данни: начин за подобряване на всяка компютърна защита (Роджър Граймс)

От собствения защитен евангелизатор на KnowBe4, тази книга очертава как да приведеш усилията си за сигурност към заплахите, пред които всъщност си изправен.

Как да изградиш добрата си кредитна история и да имаш по-стабилно финансово бъдеще - разбери повече с кредитна карта AXI Card.