Как да работиш продуктивно у дома?

Кои са факторите, които ти пречат да работиш ефективно у дома? Навярно веднага може да изброиш поне три. Повечето от тях със сигурност ще са свързани със разсейване от социалните мрежи или общуването с приятели и семейство.

Мобилният ти телефон може да ти изпраща известие или съобщение от най-добрия ти приятел. Понякога всяко изскачащо известие е просто нещо, което не можеш да игнорираш. Всички сме запознати с тези ситуации и всички се борим с начини за намаляване на разсейването на технологиите при работа. Повечето компании даже са започнали да използват технология на работа за подобряване на производителността.

И все пак, в повечето случаи, работата ти е свързана с технологиите неизменно. И докато работиш от вкъщи като копирайтър, мениджър или дизайнер, може да е трудно да избягаш от този парадоксален вихър, наречен социални мрежи.

Ето няколко съвета за организиране на работното ти пространство, за да сведеш до минимум разсейването.

Деактивирай изскачащите известия и звуци

Нищо не е толкова разсейващо, колкото изскачащо известие или звънене от мобилния телефон, докато се опитваш да свършиш някаква задачка възможно най-бързо. Всъщност е по-вероятно да започнеш да преглеждаш мобилния си телефон, ако известията ти са активирани. Затова по-добре ги деактивирай, за да не виждаш всеки нов пост или LinkedIn съобщение.

Можете също така направо да изключиш всички звуци на телефона ти. По този начин няма да се изкушиш да вдигнеш телефона си всеки път, когато получиш известие.

Задай определено време да си следиш социалните мрежи

Може също така да задаш специално време за всички твои технически джаджи. Дори ако телефонът ти моли за внимание, запази го за твоята обедна почивка например. По този начин ще ти бъде по-лесно да избягваш разсейването на технологиите на работното си бюро и да бъдеш по-продуктивен.

Преорганизирай работното си пространство

Точно преди да започнеш да работиш от вкъщи, вероятно си организирал работното си кътче у дома, за да създадеш идеалното работно пространство. Има обаче леко затруднение. Твоето работно пространство вероятно е твърде близо до телевизора. Или е в стая, в която често присъстват и други хора от от домакинството ти. Подобни фактори пречат изключително много на продуктивността ти.

Ако този сценарий ти звучи твърде познат, ще трябва да реорганизираш работното си пространство и дома си. Да го направиш не само приятно за работа, но и ефикасно. Може например да преместиш телевизора си в друга стая или да преместиш напълно работното си пространство. По този начин ще бъдеш по-продуктивен през по-голямата част от деня.

Използвай смартфона си интелигентно

Смартфоните се наричат ​​смартфони, защото те буквално са предназначени да се използват умно и да ти помагат във всякакви задачи. Много хора използват своите смартфони, за да работят и това ги предразполага още повече към разсейване, защото веднага се виждат всички известия, когато се появят. За да се избегне това, можеш да зададеш напомняния, сигнали или списъци със задачи на телефона си. Те ще ти напомнят да останеш продуктивен до времето за почивка или до края на работата.

Проявявай добра работна етика

Ако постоянно отговаряш на имейли или приемаш обаждания по време на срещи, това би повлияло силно на качеството на твоята работа. За да се избегне това, е важно да проявяваш добра работна етика и да оставяш такива задачи в планираното време специално за разговори и мейл комуникация.

Какво е заключението?

Разсейването от технологиите на работното място може да се превърне наистина в голяма пречка за продуктивността ти. Въпреки това, като създадеш график за използване на джаджите си и се придържаш към него, би могъл да намалиш вероятността за разсейване. Така ще можеш в рамките на работния ден да си приключиш задачите и след това да имаш спокойно време за забавление и почивка.

Разбери кои са предимствата на кредитната карта AXI Card и защо тази безконтактна пластика може да ти помогне да изградиш финансовата си стабилност и добра кредитна история.